Byg jeres drømmehus sammen

Det er vigtigt at finde den rigtige idé til selve boligen til at starte med. Derfor er det godt at have en arkitekt med til de første møder, en professionel arkitekt kan komme med idéer og inputs, til hvordan jeres idéer kan implementeres rent praksis i huset. Arkitekten kan forklare, hvordan I får funktionerne og æstetik til at gå op i en højere enhed, som resultere i at I får det hus som I drømmer om.

Læs mere herunder omkring de fem steps der skal til for, at I går fra en tom grund til at stå med jeres eget drømmehus.

Mødet med alle idéerne

Når I skal til at bygge drømmehus, så er det første skridt, at I har et idémøde. Et idémøde skal være med til, at give jer en idé om, hvordan huset kommer til at se ud, og så alle de ting I ønsker der skal være i boligen skal med til selve udformningen af boligen. Det er disse elementer og idé, som selve huset skal bygges ud fra. Det er derfor meget vigtigt, at alle de idéer I har til boligen, bliver drøftet til dette møde.

Skitseforslaget

Når I har skitseforslaget på plads, så I nogenlunde ved, hvordan huset skal se ud. Så er det kommet til det tidspunkts hvor selve idéen til huset skal konkretiseres. Det betyder at I skal få idéerne ned på papiret. Der skal der laves en skitse af, selve huset, så I dermed kan se hvordan huset kommer til at se ud. Skitsen til huset bliver kaldt et skitseforslag. Skitseforslaget skal være med til at indikere, mere konkret hvor lang tid projektet kommer til at tage og nogenlunde, hvor meget projektet kommer til at koste i sidste ende.

Godkendelsen fasen

I godkendelsesfasen handler det om, at få alle de rigtige godkendelser og tilladelser. Skal I bygge et hus, så er næste den vigtigste fase, godkendelsesfasen. Her handler det om at få alle de rigtige tilladelser, så man ikke ender med at skulle betale diverse bøder for overtrædelse af forskellige forhold. Der er dog mange regler, man skal have styr på, når man skal bygge hus. For eksempel skal man have en byggetilladelse fra kommunen for at kunne få lov til at bygge et hus.

Når huset er bygget færdig på grunden, så er det vigtigt, at I får en tilladelse til at tage selve huset i brug. Alle disse regler og tilladelser kan være svære, at forstå hvis man ikke er fagmand. Derfor kan det være en fordel at have en form for fagmand til at se på alle tilladelserne i denne fase.

Projektet udspecificeres

Projektet skal udspecificeres i denne periode, her bliver de endelige informationer gjort klar i at få en mere specifik tidsplan for byggeriet. Her finder man også ud af hvilke materialer der skal bruges, dertil kan der beregnes energiforbruget og udarbejdes arbejdsbeskrivelserne.

1,2, 3 go

I kontraktfasen kender I til det hele omkring byggeriet, og hvilke arbejdsopgaver der skal laves. I kan derfor selv gå i gange med arbejdet, eller I kan finde håndværkere til byggeprojektet. Når I får bygget huset, så er det vigtigt at få tyverimærkning på huset. Denne tyverimærkning kan I fås hos Safe Group.

Nu skal der bygges

I er nu nået til byggefasen. I denne fase kan der dog opstå problemer med selve byggeriet. I kan risikere at håndværkerne konstant ringer op til flere gange i arbejdstiden, og har brug for svar på noget tekniske i forhold til byggeriet. Hvad gør I så her? Hvis det skulle ske, så er det godt at have en arkitekt eller en byggesagkyndig til at følge med i byggeriet. Værktøjet til byggeriet kan I købe hos Dorch Danola hvis I vælger at bygge huset selv.

Tak for du læste med. Jeg håber på, at du er blevet inspireret, til at bygge eller få bygget dit drømmehus.  

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen