Nyt tag – god energioptimering

Er det blevet tid til at spare penge på husets varmeregnskab? Så er der mange steder at starte. Er din hulmur isoleret? Har du en krybekælder, der siver kold luft ind fra eller har du utætte ruder monteret?

De fleste ved godt, at dette er oplagte steder at starte, når man skal spare penge. Men ved med dit tag? Har du husket det?

Vi ser i dag på dine muligheder for at spare – og ligefrem tjene – penge med moderne tagarbejde.

Gør noget godt for indeklimaet

Vidste du, at et utæt eller mangelfuldt tag kan have store konsekvenser på husets indeklima?

Når taget har skader eller skavanker, forsvinder den modstandsdygtighed, der beskytter dit hjem fra regn og slud. Det kan derfor betyde, at fugt finder vej inden for og går i husets konstruktion. Det kan ende med at koste mange tusind kroner at udbedre.

Hvad værre er, så kan fugt desværre medføre skimmel og svamp, der kan give negative konsekvenser for helbredet. Særligt skimmelsvamp er en kendt fjende i de danske husstande, da det kan give alt fra længere hovedpine, kvalme og åndedrætsbesvær til langvarige sygdomsforløb.

Taget har sidst, men ikke mindst, også indflydelse på indeklimaet. Er der træk på grund af utætheder, så kan det forårsage snue og forkølelser til husets beboere, ligesom det kan resultere i kuldebroer og en klam følelse på gulve og vægge, da disse aldrig bliver opvarmet ordentligt. Godt tagarbejde er den eneste løsning hertil – hvis der altså ikke er behov for at helt nyt tag. Fagfolk kan nemlig lukke for utæthederne og reparere små skader, så det ikke ender i en stor regning senere.

Forøg husværdien

Når du får lavet taget, er det ikke kun godt for husets varmeregnskab og beboernes helbred. Også husværdien stiger – særligt hvis din energirapport er blevet bedre.

Skal der lægges helt nyt tag, stiger husprisen yderligere, ligesom I har mulighed for at vælge jeres helt egen stil, så huset får det udseende, I drømmer om.

Kombination af et godt indeklima, en god energirapport og et flot og velholdt hus er alt sammen med til at skrue op for videresalgsværdien – eller blot give et fantastisk hus at leve i for dig og din familie.

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen