Byggefokus: nyt tag

Er dit tag gammelt, er der utætheder eller er der måske ligefrem huller at spore på dit tag? Så er det muligvis tid til at skifte det. Vi har allieret os med Jysk Tagkompagni, og spørger i denne omgang, hvorfor man bør skifte det gamle tag ud med et nyt.

Derfor skal du skifte dit gamle tag

Hvis du kan nikke genkendende til ovenstående scenarie med huller og utætheder på dit tag, står du sikkert midt i overvejelser om, hvorvidt det eksisterende tag skal repareres eller helt skiftes.

For det første skal du overveje, hvor gammelt dit tag er. Er det af ældre dato, kan det blot være et spørgsmål om tid, før det alligevel skal skiftes, hvis du vil undgå, der trænger vand og fugt ind og beskadiger dit hjem. Fugtskader i huset kan nemlig – såfremt de spreder sig – løbe op i meget mere kostelige beløb end en udskiftning af det eksisterende tag. I stedet risikerer du at ende med både at måtte skifte tager OG afværge skaderne fra et fugtangreb.

Vælger du at lægge et nyt tag, vil du helt naturligt spørge dig selv, hvor længe et nyt tag mon holder. Det kan dog være svært at svære på, da du kan lægge dit nye tag i et væld af materialer. Du kan købe metalplader, eternit, zink, kobber, stråtag og meget mere, der alt sammen vil have betydning for vedligeholdelseskrav og den samlede levetid. Som udgangspunkt regner man dog med, at et tag i gennemsnit har en holdbarhed på 25-35 år.

Æstetik for alle pengene

Er dit nuværende tag gammelt og slidt, pynter det næppe på dit hus. Faktisk påvirker det garanteret videresalgsværdien negativt. Det kan du heldigvis lave om på, så huset igen fremstår nyere og mere vedligeholdt.

Det kan både give huset værdi i form af et overordnet pænere helhedsindtryk, men faktisk også ved at give bedre energiomsætning i huset, så energirapporten trækker salgsprisen i vejret.

Husk desuden at undersøge, om du må lægge et hvilken som helst type tag – eller om der er specifikke lokalplaner eller byggereglementer i dit nærområde, der foreskriver bestemte materialevalg med et bestemt design.

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen