En renere luft giver et bedre indeklima

En luftrenser kan fjerne små partikler i luften såsom støv, pollen, røg og hvis der er en dårlig lugt i hjemmet. Det er derfor særlig relevant med en luftrenser, hvis du har allergi overfor nogle af disse partikler. Du kan købe flere forskellige typer af luftrensere, de renser luften på forskellige måder, som vil kunne give et meget bedre indeklima i hjemmet for især allergikere.

Hvilke typer luftrensere findes der?

Overordnet findes der fem luftrensere:

  1. Et ioniseringsapparat fjerner kun få dele af partiklerne i luften, effekten er derfor ikke den bedste. Derudover så kan denne type luftrenser danne ozon.
  2. Luftrenser med elektriske filtre kan være effektive til at fjerne partiklerne i luften, dog kan de også danne ozon.
  3. Luftrenser med partikelfiltre kan sortere partiklerne fra. Alt afhængig af filterets kvalitet, så kan det være en meget god eller mindre god løsning.
  4. Luftrenser med gas/kulfiltre de lader nogle gasser gå igennem filtret, mens andre holdes tilbage.
  5. Ozonluftrensere – denne type luftrenser bruges ikke i lokaler, hvor der er mennesker. Ofte vil den blive brugt efter en brand til at fjerne lugtgenerne. Derudover er det kun fagfolk, der må arbejde med disse luftrensere.

Luftrenserne virker forskelligt, og renser derfor også luften på forskellige måder. Nogle af apparaterne er en kombination af en metode og et specifikt filter. Det du skal være opmærksom på, når eller hvis du vil investere i en luftrenser, det er at nogle af luftrenserne kan udsende et sundhedsskadeligt stof, som hedder ozon, det kan give åndedrætsbesvær. Skal du bruge en luftrenser, så køb en luftrenser her.

Virker luftrensere eller?

Der er luftrensere, som kan fjerne støv og andre partikler. Da det er en luftrenser, så er det også kun når støvet eller partiklerne er i luften, at luftrenseren kan rense det. En luftrenser er derfor kun nødvendig for dig, som har meget støv svævende i luften, og hvor almindelig rengøring og udluftning ikke hjælper. I andre situationer vil du ikke få meget ud af en luftrenser, her vil det være lige meget, hvilken type du vælger. Det er dyrt at have en luftrenser, den har et højt strømforbrug, fordi det kræver en del energi at få presset luften igennem et filter. En luftrenser skal derfor ikke være en permanentløsning, men blot midlertidigløsning.

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen