Nyttige tips til dig, der skal reparere eller udskifte blandingsbatteriet

Der kan være mange penge at spare ved at udføre VVS arbejdet selv fremfor at hyre en fagmand, hvis timeløn ligger i den halvtunge ende. Med gode tips og anvendelige guides kan enhver selv udskifte blandingsbatteriet derhjemme eller komme det til undsætning, hvis det kræver en kærlig hånd.
Udskiftning af et blandingsbatteri er nemlig én af de VVS-opgaver, man gerne selv må begå sig ud i på egen hånd, og du får her nogle nyttige tips til, hvilket værktøj du skal have fat i, og hvordan du griber opgaven an.

Udskift dit blandingsbatteri sådan

Start med at lukke for vandet
Inden du går i gang, skal du sørge for, at vandet i boligen er lukket. Det kan du gøre enten på hovedventilen eller på de afspærringsventiler, som sidder under badeværelses- eller køkkenhåndvasken.

Løs blandingsbatteriet
For at løsne blandingsbatteriet skal du anvende en svensknøgle og dreje de to møtrikker, der er placeret tættest mod væggen, i samme retning som ”mod uret”. Sørg for at vandet er helt lukket ved at åbne for det varme og kolde vand på selve blandingsbatteriet.

Rengør grundigt
For at sikre sig den optimale vand kontakt, skal du sørge for at rengøre de forskruninger og samlesteder, hvor der tilføjes pakninger.

Klar til det nye blandingsbatteri
Nu er du klar til at samle det nye blandingsbatteri med de nye fiberpakninger.

Fastspænd blandingsbatteriet
Sørg for at spænde blandingsbatteriet godt med en svensknøgle. Du kan eventuelt lægge et stykke bomuld omkring de forkromede møtrikker, hvis du vil undgå ridser på det nye blandingsbatteri.

Reparer dit blandingsbatteri fremfor at udskifte det

En udskiftning er ikke altid vejen frem, hvor reparation af blandingsbatteri kan være den optimale løsning, hvis det kun drejer sig om en lille defekt. Har du tidligere investeret i et blandingsbatteri af god kvalitet, kan du være sikret en god stand i mange år, men der kan stadig godt opstå små defektheder i tidens løb. Det kan fx være, at blandingsbatteriet har tendens til at dryppe en del, og det kan skyldes en slidt pakning. Husker man ikke at afkalke i ny og næ, kan der også volde problemer hermed. Dog er disse problemer ikke noget en udskiftning er nødvendig for, særligt ikke, hvis du har et købt et kvalitetsrigt blandingsbatteri.

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen