Gulvafslibning i boligen

Uanset om man bor i et hus eller en lejlighed, hvor gulvet er halvgammelt og slidt, er det værd at overveje, om det er tid ti at blive slebet. En sådan afslibning på trægulv, kan friske gulvet enormt meget op, og give rummet et helt andet udtryk. Det kan dog være en udfordring at slibe et trægulv, hvis man ikke har prøvet det før, og ikke ved hvordan det bør gøres. Det kræver, at man sætter sig grundigt ind i, hvordan man gør det, før man går i gang med at slibe sit eget gulv. Når det så er gjort, er det en fryd for øjet, så det er alle timerne værd.

 

Ting man skal sikre

Inden man går i gang, er der ting man bør overveje og undersøge. For det første skal man finde ud af, hvorvidt trægulvet overhovedet kan tåle at blive slebet. Hvis et gulv er slebet for mange gange, vil det nemlig skade kvaliteten af gulvet. Man kan undersøge dette, ved at stikke en spids genstand ned i samlingen, og på den måde måle, om der er plads til endnu en afslibning. Der skal mindst være 2-4 mm træ tilbage efter afslibningen, for at det kan lade sig gøre.

 

Hvis man ikke selv er indehaver af en slibemaskine, kan man leje en i et byggemarked. Her kan man også få professionel hjælp til, hvad det helt præcist er, man har brug for.

 

Før man begynder afslibningen, skal man sikre sig, at der ikke stikker søm og skruer op, som kan komme i karambolage med slibebåndet, når man kører hen over dem. Lister og dørtrin bør også fjernes, så man kan komme ordentligt til. Gulvet skal gøres rent, og hvis der er større skader, bør man udskifte gulvet nogle steder.
Man sliber sit gulv af tre omgange, og antal korn på slibebåndet varieres alt efter gulvets tilstand, hårdhed og overfladebehandling.

 

Hjælp at finde

En afslibning af gulve kan i mange tilfælde være en bekostelig affære – og derfor vælger mange i den forbindelse af søge hjælp til økonomien. Ønsker man at læse mere om mulighederne for dette, kan man bl.a. læse om de mange muligheder for et kviklån online.

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen