Få et nyt hjem i ferien

Mange af os lægger knapt nok mærke til det hjem, vi bor i, fordi hverdagen og leverpostejmadderne har taget over. Hvis man endelig bemærker sit hjem, er det som regel fordi, man bliver mindet om den køkkenlåge, der er faldet af, eller kommer i tanker om det der sted, hvor man vistnok glemte at tapetsere færdig.

Det er ærgerligt, for dit hjem er det sted, du opholder dig allermest. Der er ingen andre end dig (og måske din partner), der blander sig i, hvordan du skal bo, så du kan gøre, hvad du vil.

Derfor giver vi dig her tre ideer til, hvordan du kan forvandle dit hjem, når du har et par dage fri.

Giv væggene liv

Vi danskere er alt for gode til at vælge de klassiske hvide vægge, når vi skal indrette vores hjem. Hvide vægge er det nemme valg, og de passer godt til den skandinaviske stil, men de er altså også lidt livløse. Tit vælger vi dem, fordi vi ikke har en bedre idé, eller fordi vi er farveforskrækkede.

I første omgang kan du starte med at male en enkelt væg og se, hvordan det føles. For at undgå et tungt og dystert udtryk, kan du lade ca. 20 centimeter være hvidt hele vejen rundt. Det letter udtrykket, men det kan også få rummet til at se mindre ud. Hvis væggen har døre eller vinduer, kan de hvide karme og paneler som regel være nok til at løfte hele væggen. Ofte giver mødet mellem farvede vægge og de hvide træpaneler en utroligt flot kontrasteffekt.

Husk at du skal forberede væggen, før du maler den, så du får det bedst mulige resultat. Bolius har en fin guide til, hvordan du selv maler.
https://www.bolius.dk/saadan-maler-du-vaegge-og-lofter-18773/

Frisk op med nye detaljer

”The devil is in the detail”, siger man på engelsk. Det gælder i høj grad også, når det kommer til din indretning, hvor detaljerne kan gøre hele forskellen – på både godt og ondt. For eksempel kan du med fine detaljer løfte indtrykket af indretningen, så den virker mere frisk og moderne, hvis det er det, du går efter.

Det kræver faktisk ikke mere end en formiddag at shoppe nye vaser, lysetager, billeder og måske et lækkert gulvtæppe, og med ét har dit rum et fuldstændig andet udtryk. Det betyder selvfølgelig ikke, at du kan rette op på en dårlig indretning ved at fylde rummet med flere ting, men der er en del hjælp at hente.

Du kan blandt andet finde flot tilbehør til boligen på Livingshop.
Skift et stort møbel ud

Dette tip fungerer bedst sammen med de to andre, men du kan gøre en stor forskel i dit hjem ved at udskifte bare ét stort møbel. Det er tit meget få af dine møbler, som stjæler al opmærksomheden i dit hjem, så vælg dem med omhu.

Hvis der er et bestemt møbel, du bare er hammertræt af at se på, så skift det ud. Sælg det på nettet eller aflevér det til genbrug, og vælg så et, der passer lige nøjagtigt til dig. Du kan også prøve noget nyt og lade pladsen være tom, så du kan fornemme, om du overhovedet har brug for det møbel.

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen