3 råd til tag- og træpiller

Det kan være en stor beslutning at skulle skifte tag på familiehuset, men af og til kan det være en nødvendighed, da de fleste tag holder 50-70 år, betyder det, at det ofte kan være en nødvendighed. Selvom det er en nødvendighed, er det stadig en stor investering, men det kan være, at du har mulighed for at spare penge på husets varmeapparat.

Hvad er træpiller?

Der skal selvfølgelig brændes rigtigt træ i en brændeovn, det er der ingen tvivl om, men det kan variere, hvilken form det kommer i. Det kan være, du har overvejet at anskaffe dig en brændeovn, men du har garanteret ikke undersøgt, om der eksisterer et alternativ til brændeovn, men det gør der. Alternativt til en brændeovn kan du anskaffe dig et pillefyr. Træpiller er et CO2-neutralt brændstof, dvs. at pillerne ikke udleder mere CO2 end træet har indtaget i sin levetid, hvilken er en god kvalitet i dagens samfund. Udover at det sparer på din belastning på miljøet, kan træpiller også hjælpe på varmeregningen, da der generelt kan spares penge sammenlignet med fyringsolie og elvarme, som betyder at fyret ofte kan tjene sig selv hjem i løbet af få år.

Kvaliteten er vigtig for bundlinjen

Hvis du beslutter dig for at benytte pillefyr, eller i forvejen af et pillefyr, er det vigtigt, at du investerer i piller af ordentlig kvalitet. Når du skal tjekke kvaliteten af en pilletype, skal du tjekke smuldindhold og brændværdien. Smuldindholdet angiver, hvor meget smuld der er i pillen, des mindre smuld des bedre kører fyret. Brændværdien angiver, hvor meget varme pillerne afgiver ved forbrænding. Der er flere ting, der kan spille ind på brændværdien i produktet, som renheden og sorten. Der findes et utal af piller og en tommelfingerregel er, at pillerne bør have en ren træfarve.  Er pillerne andre farver, kan det indikere, at de ikke er så rene. Hvis du ønsker at vide mere om rene træpiller, kan du læse mere på Stampemollen-traepiller.dk.

Bliv klar til nyt tag

Hvis du eller nogen du kender, står og skal have skiftet taget, kan det være utrolig svært at gennemskue, hvilken løsning der er korrekt. I nogle tilfælde kan det gamle tag bruges som undertag, når det nye tag skal ligges. Der kan være et utal af faktorer, der kan spille ind, når der skal vurderes, hvorvidt det er muligt f.eks. eksisterende tagtype og den ny tagtype. Et godt råd er, at få en fagmand til at vurdere om det er muligt. Derudover skal du være opmærksom på garantien der er på taget, det kan variere mellem 20 og 40 år, og hvis prisforskellen er lille, kan det være fordelagtigt at vælge det produkt med den længste garanti. Hvis du ønsker flere råd og vejledning kan du besøge profilmontage.dk.

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen