Karakteristiske loftlamper – 3 eksempler med hvert sit udtryk

De forskellige typer af lamper der findes (væglamper, bordlamper, gulvlamper, loftlamper m.m.) kan noget forskelligt. Det en loftlampe er rigtig god til er, at give et jævnt lys over større områder. Fordi det kommer oppe fra kan det virke mere uforstyrende end hvis vi sammenligner med eksempelvis en bordlampe. Det skyldes at lyset er spredt over et større område. Vær opmærksom på, at i rum hvor der er lavt til loftet kan det være svært, at ‘få plads’ til at have en loftlampe uden det bliver forstyrrende, fordi den kommer til at hænge i øjnhøjde.
Vi har fundet tre eksempler på loftlamper der kan være med til at inspirere dig i din lampejagt. Afsluttende oplister vi nogle generelle råd omkring loftbelysning.

Circus Large – en lampe der skaber et gyldent lys i din boligswv7070-circus-large-hvid

Lampen fra Innermost har en skærm med en diameter på 56 cm. Hvis du har højt til loftet og lampen kan hænge højt kan den skabe et forholdsvis spredt lys. Hvis du der imod har lavere til loftet eller du ønsker et mere indrammende lys omkring eksempelvis spisebordet kan du lade lampen hænge længere ned fra loftet. Uanset så skaber lampen et gyldent lys på grund af dens inder overflade der netop er gylden. Overfladen er mat i enten sort eller hvid.

Kan købes hos Bekko.dk, for 1399 kr. Læs mere om produktet og gå til forhandler, klik her

Åben ‘lampeskærm’ fra Housedoctorsp0360-lampeskaerm-blank-kobber

Her er et eksempel på en af tidens trends, der sætter selve pæren i centrum. I dette tilfælde er pæren omgivet af et nærmest skulpturelt ‘trådnet’ i den populære variant kobber. Lyset bliver spredt 360 grader rundt i rummet inklusiv gulv og loft. Ved valg af denne lampe er det vigtigt at være opmærksom på hvilken pære du skal vælge da en alt for skarp pære kan blænde når den ikke bliver dæmpet af en skærm.

Kan købes hos Bekko.dk, for 499 kr. Læs mere om produktet og gå til forhandler, klik her

Rondo – en loftlampe med en klar skærm85262rondo

Fordelen ved denne type lampe og lignende der har en klar eller skærm af glas er, at det spreder lyset hele vejen rundt om sig selv. Det er derfor ikke kun tale om nedadgående lys. Derfor kan denne type lampe oplyse større områder end lamper med ‘lukkede’ skærme. Rondo der er designet af EGLO kan fås med en diameter på 25cm og 30 cm.

Kan købes hos Bekko.dk, fra 299 kr. Læs mere om produktet og gå til forhandler, klik her

Gode råd når du skal vælge en loftlampe

Når du skal vælge en lampe så tænk på det som om det er lyset og ikke lampen du går efter. Mange af loftlamperne har et nedadrettet lys og det får dit rum til at syne mindre. Ved at vælge en lampe der skaber et diffust spredt lys kan du bruge lyskilden som en generel belysning i et rum. Hvis du derimod vælger en lampe hvor lyset er koncentreret kan det have den funktion at det kan skabe flere små rum i rummet. Det er tit tilfældet i en stue hvor der er sofagruppe et sted, spisebord et andet sted og måske legehjørne et helt tredje sted.

God jagt.

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen